Pages

Anak Soleh Ummi & Abi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, February 19, 2009

Gaining The Lost Spirit

Assalamualaikum wbt



Saya rasakan seperti sudah lama tidak menyumbang sesuatu untuk diri saya dan orang lain. Betul, baru kini saya berkesempatan posting an entry. Semester kedua yang baru saja bermula membuatkan masa saya sedikit kucar kacir. Jadual kelas yang berubah, sedikit sebanyak mengubah aturan masa harian saya. Still need some times to adapt with it.


Hari ini saya mengantuk yang amat di dalam kelas. MasyaAllah..Tidak pernah2 saya mengantuk begini. Kedudukan saya yang 'strategik' di dalam kelas memaksa saya untuk menahan ngantuk. Pasti Doctor2 mudah mengesan jika saya mengantuk. Apa lagi jika tersengguk! Dari pagi saya menahan rasa ngantuk di kelas sehingga sakit kepala dibuatnya. Mana tidaknya, mata yang kecil terpaksa dibuntangkan, Terkadang tersengguk juga. Tapi sempat la juga cover seposen dua. Kelas yang 5 jam tanpa henti saya rasakan begitu lambat sekali. Setiap masa saya mencuri2 melihat jam di tangan. Fokus tu usah ceritalah. Ada ke student yang still boleh fokus semasa mengantuk? Jika ada, bolehlah berkongsi dengan saya.



Semua itu mungkin di sebabkan saya tidak mengambil secawan Caffeine pagi tadi. Antara kebiasaan yang saya lakukan sebelum ke kelas. Begitu hebatnya penangan Caffeine yang merupakan 'The Most Powerful Xanthine' which stimulate the cortex and medulla of the brain and produce diffuse central nervous system (CNS) stimulation. Seperti yang anda tahu, Caffeine ni terkandung dalam kopi, teh, nescafe, cola drink and cacao.

Nak tau apa CNS effect yang boleh Caffeine hasilkan?

  1. Reduce fatigue
  2. Improving mental perfomance
  3. Increase alertness
  4. Increase power of cocentration without euphoria (an exaggerated feeling of physical and mental well-being)
  5. Even large dose it does not cause streotype behavior or psychomimetic effect

dan banyak lagi sebenarnya..sebab tu laa kalau minum Nescafe or coffee or tea, kita akan rasa cergas and cerdik semacam je dalam kelas. Boleh fokus dengan baik. Tidak mudah rasa penat walaupun class hari itu straight 8 hours tanpa henti. And those are how I feel if I take a mug of Nescafe as an early start.





BUT do take serious caution with the adverse affect which may follow the excessive intake of Caffeine. It may produce restlessness, insomnia, headache and even convulsion. Lagipun effect Caffeine pada jantung and other part of our body and organ pun ada sebenarnya plus habituation (psychological dependant on Caffeine - macam yang saya alami sekaranglah! isk3). So, just take it within dose. Jangan syok sangat minum Nescafe and coffee sampai tak ingat dunia.


Few days back, midterm exam's result were declared. Seperti biasa, keputusan akan di tampal di papan kenyataan yang terdapat di kawasan universiti. And most of Malaysian students' result are 'white-listed' kerana masih belum membayar educational fee (we have already predict that situation may happen). Hanya beberapa nama sahaja yang bebas dari liquid dan pastinya mereka sudah membayar yuran. Termasuk diri saya. Dan keputusan saya adalah dot dot dot. Hehe. The best word I can say is Alhamdulillah..Teruk juga sebenarnya. Jika di 'grade'kan, mungkin boleh jadi 2A and 2C. Sedikit terkilan dengan salah satu subjek yang C. Tapi mungkin itu yang terbaik. It might be the best reminder for me to put much more effort, to be more serious on study, to revise more, to play less, to sleep less and to manage my time,myself better and to obey those Allah's DOs and DONTs. The most important is, there should be no space for giving up as our greatest glory is not in never failing but in rising up everytime we fall.



Final exam is just around the corner. And the practical exam basically start earlier. About less than 2 months from now. That is the biggest things to deal with. Pheww~ It wont be as easy as the midterm. The truth is my self-motivational parameter was recently drop. Ehm..great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. I need somehow someway to recuperated, to correct the misplace, to gain back my self-spirit and to trigger back the enthusiasm. As I previously mentioned, my current life is kinda kucar kacir. I wish everything will recover soon. The real soon. Good luck for the endeavour Syakila!


Classes had just started about a week ago. And suprisingly (and amazingly), my 'hutang study' are already mountained. Adoi.. it really droves me crazy. I made a list of things I should do. Arranging them according to the priorities. The importants and the urgents. I wish I could afford myself to settle and finish them within the time limits since there are a lot actually. Posting this is one of those which were listed. When I'm done with this, thousand comes. Good luck again for myself.


You know..People might think that I am the highly-motivated individual, a positive thinker or perhaps the one who have a real confident in everything she do at everytime in every situation. Ehmm..I am actually not like that. I recognize that confidence is not my short suit. I also recognize that I am human and capable of error. BUT I do believe that me myself is the best motivator of myself among others. So most of the time I did is, keep on motivating myself. I am an ordinary homo sapiens. I found many obstacles and thorns along the road I went through. It'll never end though. BUT I learned a lot from them. I do believe that it is a rough road that leads to the height of greatness.

I often aim for the best not other than to push my efforts to the fullest. I know there might be possibility that I wont get 'THE BEST'. It doesnt matter I guess. 'THE BEST' probably not the best for us. The efforts are the most likely accountable. The key is DO NOT GIVE UP!

Ehmm..Gain the spirits back? Great! Lets give another try then. (^__^)v

3 comments:

Anonymous said...

i love nescafe.but nescafe is known as an israeli's good nowadays...so,wat do u prefer for me?bonjorno?vico?kopi cap kapal api?

kainz said...

mcm pernah kulihat gambar foostep tu..
tp di mana ya? ;p

Anonymous said...

NESCAFE muqotoah.. BOIKOT!!