Pages

Anak Soleh Ummi & Abi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, July 5, 2010

Abdullah Fathi @ Along

Assalamualaikum wbt.


Alhamdulillah wa syukurlillah..

Hati ini bak bunga yang mengembang. HAPPY :)

Because I'd managed myself to finish the written exam today! Tinggal oral exam je which will be on 10-16 July. May everything goes well.

Masa nak keluar exam hall tadi (keluar awal sikit), dengan rasa tak berapa nak larat sangat, tiba-tiba kena panggil naik atas stage. Because I did something horrible which can ruin my exam performance. Ya Allah, I've created a problem unpurposely. Masa tu mesti yang tengah jawab exam ramai-ramai down the stage tu tengok. And I know they were curious, kenapalah mak buyung ni kena panggil. Sorok nota dalam baju ke? huhu. But alhamdulillah, Doctor said that everything are managable and they'll help me.

Keluar exam hall terus call Bu Mimi (Pn. Aimi). Nampak macam Ayah Jat keluar exam awal sangat tadi plus Bu Mimi was absent! Bu Mimi picked up the phone and I asked her :

"Awat hang tak datang exam? Sakit dah ke?"

"Laa..awak tak tahu ke? Saya bersalin dah laaa!"

"Haa? Bila?"

"Tadi pukul 12.30 tengah hari" (it was currently 1.30 am when I called her)

"Wahh..alhamdulillahh!! Tahniah!! boy or girl? bla..bla.."

I took cab to went home and tersenyum-senyum sendiri. Seronoknya baby dah keluar.. tak sabar nak tunggu baby sendiri keluar. hiks. Alhamdulillah!!!

Tertanya-tanya jugak wether Abang dah tahu or not yang Bu Mimi ni dah bersalin. I tried not to call him and will just tell him once I arrived home. Tapi biasalah, tak tertahan jugak nak call. I texted Mama first informing her that Aimi dah bersalin. Then, pretending of being calm but actually exaggeratedly excited, I called Abang and ask him kat mana..tengah buat apa..bla..bla.. and finally asked him :

"Abang dah tahu ke Aimi dah bersalin?"

"Ye ke? Tak tahu tapi Ijat ada buat status kat FB ni dia dah masuk wad.."

Sebenarnya dah lama kami menunggu bila laa Bu Mimi ni nak bersalin because according to her EDD (Expected Due Date), she's expected to deliver the baby on 1st of July. So started from the first July and onwards, saling bertanya sesama sendiri Aimi dah bersalin ke? Then I asked abang to visit Bu Mimi and her newborn baby at Hospital before going to the walimah invitation of Abang's colleague.

After Zohor prayer, we went to the hospital to visit Bu Mimi and the baby!

Alhamdulillah, Bu Mimi selamat melahirkan baby boy weighted 3.5kg (tembam macam Bu Mimi jugak :P ) via normal delivery.

His name is Abdullah Fathi Bin Mohd Izzat. Bu Mimi said that we can call him 'Along'. Aiii...dah tak lama dah tu nak dapat 'Angah'. Hehehe. Buat Bu Mimi and Ayah Jat, Mabrook 'alaikuma. Boleh lah jadi besan lepas ni :P

I hold the baby for such a long period and the other baby yang belum keluar ni, menendang-nendang dengan kuatnya perut Ummi sampai senak rasanya. Jealous yeee Ummi pegang Along.. Baby duk dalam tu soleh-soleh dulu ye..nanti dah cukup bulan, baru keluar okay? We captured some photo of Along aged 1 day as kenang-kenangan. Sebab nanti mesti cepat je besar.






Berlatih :P

Doa Auntie Kiki and Ammu Kadir, semoga Abdullah Fathi @ Along membesar dengan baik, sihat, penuh kesolehan. Semoga menjadi qurrata a'yun buat Ibu dan Ayah. Dan semoga menjadi mujahid penyambung perjuangan Rasulullah kelak. Tahniah sekali lagi buat sahabat dunia akhirat (insyaAllah) saya, Bu Mimi (Pn.Aimi) dan Ayah Jat (En. Izzat) atas kelahiran cahaya mata penyambung keturunan ini.


3 comments:

NurulAinWASI said...

haaa kikii tadi tu kenapee?
cuak seketika mase jawab exam tu.
pastu tgk kiki angguk2 doctor pun senyum ain macam pelik. hehe :)

syifa hanifuddin said...

waa...mansurah dah ade 3 baby dan yg ke- 4 belom kuar...tahniah kak aimi...

ismisyakila said...

ohhhh..

haha. i wrote my name on the answer sheets despite of on the ticket.so doc tanya la did i wrote it on my previous papers. and i said yes la. doc kata it might cause probs. tp dia kata dia boleh solve. pastu doc warning "makesure this is ur last time doing that". tu yang angguk2 tu tapi dalam hati cakap,insyaAllah la tak buat sebab forensic paper last for this yr.tp tahun 5 n 6 x buat dah la.hehe.