Pages

Anak Soleh Ummi & Abi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, March 5, 2010

Tercipta Untukku

Assalamualaikum wbt.


Segala puji bagi Allah yang masih memberi peluang untuk kita bernafas dalam jiwa hamba. Juga segala puji bagi-Nya yang sentiasa membuka ruang untuk kita bertaubat di atas segala dosa dan khilaf yang kita lakukan. Cuma kita, yang kadangkala lalai dan sentiasa lalai, dengan melepaskan setiap masa-masa emas yang datang dan kemudian ia pergi takkan pernah kembali lagi walau sesaat.

Sejak berkahwin, laptop and internet are no longer my first passion everytime i'm being home. Kadang-kadang nak update blog pun kurang rajin. Mr. H is the one who always gives me support to jot down something here. He said, do share something that you get or you give (to others during previous certain circumstances eg: SC).

Saya lebih suka mengisi masa dengan menyelesaikan kerja-kerja rumah (the major passion of a wife.biasalah kan?). Kerana masa-masa lapang itu nampaknya sedikit berbanding masa-masa sibuk.

Round Ophtal semakin menghampiri penghujungnya. Topic yang perlu dihadam pula semakin susah. Saya cuba untuk fokus sepenuhnya dalam kelas. And yes i'm focus (almost) but its kinda weird when i can barely understand the lecture. I asked my classmates for their verdict about the lectures, and thank God mereka pun serupa, tak faham sangat juga lecture Retina and Strabismus. Maksudnya those topics memang betul-betul susah. huhu. ('thank God' represent my sheer relief because it means that i'm not the problem for didnt understand the lecture.hehe.)




Round Ophtal yang selalu habis awal membuatkan hati sesiapa sahaja (4th year students especially) berbunga riang eventhough cases pada hari itu sangat menekan jiwa for not being able to differentiate between Nuclear Cataract and Intumescent Cataract, Cortical Cataract and Incipient Cataract, Leucoma or Nebula and any other cases even we were exposed with those cases almost over ten times. Menekan jiwa kan?

Never mind.. I do believe that we can manage ourselves to be familiar with thoses cases by time before the exam. InsyaAllahh. Sebabnya, nak tak nak, memang kena pandai differentiate kalau nak pass exam.

Mr. H adalah pesakit mata pertama saya (applause) because he was infected by viral conjunctivitis. I prescribed him vasoconstrictor (dengan yakinnya beli kat pharmacy after referring my Ophtal book) for his conjunctival injection. And it works! ngehs3.

Its almost a month since i was married and people around me still congrates me for the marriage and say "amboi, hari-hari berseri-seri!". Anyway, thank you everyone. Jemput laa datang rumah, jangan segan-segan dengan Ustaz Kadir (^_^).

And since a moth we were married, sudah berkali-kali kami merancang untuk mencari kasut bagi menggantikan kasut saya yang sudah uzur. Juga berkali-kali kami merancang untuk keluar dating berdua. Since we were married, belum pernah ada lagi kesempatan untuk keluar dating dan bercinta di tepi Nile River (eceh berangan~) .

Merancang sudah berkali-kali tetapi setiap kali waktu yang dirancang itu tiba, ada saja kerja yang lebih penting perlu didahulukan. Baik Mr. H atau saya sendiri. Kami hanya mampu tersengih-sengih, saling cuba memahami antara satu sama lain. Setiap hari kami berpisah berjam-jam lamanya. Komitmen kami berbeza. Saya dengan PCM dan Mr. H dengan DPMM. Belum lagi kelas tusyen yang hampir setiap malam. Meeting yang perlu dihadiri. Program yang saling bertindih (PCM dan DPMM) membuatkan kami berpisah menghadiri program-program anjuran mereka (for not bias). Namun perpisahan itu kami rasakan indah. Kerana ia memutikkan rindu dan membuahkan cinta.

Dear abang, thank you for being the most understanding and supportive husband which always cheer me up whenever i feel down, heats me when outside is cold, hold my hand along the street (and also when we ride taxi), lend your shoulder for me to lean, shower my soul almost everytime, remind me whenever i forget, make jokes for me to laugh, brighting my everyday till there is no time to dim and too much to list.

Here i dedicated you this song :


Menatap indahnya senyuman di wajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu ku ungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang meyakiniku
Kau tercipa untukku

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu
Ku selalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku


8 comments:

saye sahaje said...

post ni sweet!!
congrates akak

Anonymous said...

very happy to see u happy ^,^
akie doakan i jg dpt suami soleh yeh.
-maryamzulcefli-

GadisBerbajuBiru said...

ececece,gambar di hp :D
sweetnye kakak kite ni..im happy for u ;)
lain kali org pg bawak nasik lemak ye. (^_~) ngehehee

Miss Fairytopia said...

salam kak akie..
tahniah atas pernikahannya,.
moga hidup akak n mr. h akak, diberkati Allah hendaknya..
-fini-

humaira' said...

Assalamualaikum syakila..walaupun,ana tak kenal enti..tak pernah lihat di depan mata..sekdr knl melalui blog..tapi,lihat gmbr enti b'sama suami..ana sendiri terasa bahagia..

benar,perkahwinan itu melahir rasa ketenangan..seorang isteri itu pendamai dihati suaminya..semoga enti dan suami bisa mengharungi alam rumahtangga dgn penuh kesabaran..aaaminnn..

Akhi Abdul Kadir. said...

Terima kasih sayang..Semoga terus bersemangat dalam menuntut dan berjaya dunia akhirat..ameen ;-)

Khas dari :
Abang

Anonymous said...

huhu~ akie..ak pon tumpang epi tgk ko bahagia..asek sengih jew..hehe~ nway, ko xbalek malaysia k?

syiqin

^^ said...

ini sgt sweet..